Uitvinder - Theo Tempels

Waar komt het idee vandaan?
Het idee is geboren uit de dagelijkse frustratie om een beschuit uit een verpakking te krijgen.

Hoe bent u op dit idee gekomen?
Ik ben mijn hele leven al bezig geweest om gebruiksvriendelijke producten te creëren. Toen ik stilstond bij deze dagelijkse frustratie ben ik na gaan denken over een oplossing. Ik ben letterlijk met een rol beschuit naar de garage gegaan om met een ronde vijl holletjes te maken in de beschuiten. Toen ik weer binnen kwam heb ik het mijn vrouw laten testen en daarna besloten er verder mee te gaan.

Wat is er bijzonder of uniek aan uw vinding?
Iedereen die een oplossing voor wilde bedenken bedacht iets om het beschuit heen in plaats van iets te veranderen aan het beschuit zelf.

Welke stappen heeft u allemaal gezet om tot het eindresultaat te komen?
Ik ben als eerste begonnen met het maken van een inventarisatie van de verkopen van beschuit. Toen ik eenmaal een grove berekening had gemaakt wist ik dat hier een markt voor kon zijn en ben ik een octrooi gaan aanvragen.
Ik ben naar Bolletje gestapt met als doel het idee te verkopen. Zij hebben toen een octrooi aangevraagd in Frankrijk. Zonder toestemming zijn ze toen de nieuwe beschuiten gaan bakken en daarop heb ik toen een rechtszaak aangespannen en gewonnen. Daarna zijn er goede afspraken gemaakt met Bolletje die de afgelopen 20 jaar hebben bestaan.

Wat heeft u er van geleerd en zou u de volgende keer anders doen?
De omgang met advocaten was nieuw voor mij. Ze wilden bijvoorbeeld helemaal niet weten wat het idee was.

Wat ik anders zou doen? Als ik had geweten wat voor scenario ik tegemoet ging weet ik niet of ik er nog een keer aan zou beginnen.