Nieuws

Excursie Nato luchtmachtbasis

26/09/2019

Op dinsdag 24 september vertrok een groep van 15 leden naar de Nato luchtmachtbasis in Geilenkirchen. Nadat er bij de entree van de basis verzameld was vertrok de groep in een bus richting de basis waar ze begonnen met een lunch tussen de werknemers van de luchtmachtbasis. 

Na de lunch kreeg de groep een presentatie met uitleg over de AWACS vliegtuigen, de werking van de radar, het vlieggebied en de missies die ze vliegen. Daarna was het tijd om de vliegtuigen van dichtbij te gaan bekijken. Tot vorig jaar konden bezoekers van de basis de vliegtuigen ook van binnen bezichtigen. Vanwege veiligheidsrisico's is dit nu niet meer toegestaan, maar de buitenkant was al indrukwekkend om te zien. 

Na de bezichtiging hadden de leden, onder het genot van een hapje en een drankje, de tijd om met elkaar over hun nieuwste ideeën te praten. Het was een geslaagde excursie! Ben Bosveld bedankt voor de organisatie hier van!

Meer foto's zijn te vinden in de ledenomgeving.