Nieuws

Presidentiële oorkonde voor uitvinding Keniaanse jongen (9) om coronaverspreiding tegen te gaan

08/06/2020

 

Hoe voorkom je de verspreiding van corona? De 9-jarige Stephen Wamukota uit de stad Mukwa, zo’n 400 kilometer noordwest van de Keniaanse hoofdstad Nairobi bedacht een oplossing.

Ook handen wassen om te ontsmetten tegen het virus levert risico op. Iedereen zit bij watertappunten aan dezelfde fles met zeep en aan dezelfde kraan. Zelfs in Nederland zijn veel winkels die een spuitbus met alcohol hebben voor de klant, maar iedereen pakt diezelfde fles beet bij reiniging. Bij enkele zaken staat een machientje. Steek er een hand onder, de sensor ziet de hand, er gaat een groen lampje branden en er komt een kleine dosering alcohol uit. Zo wordt er niets aangeraakt.

De afbeelding van zijn uitvinding en het hele artikel leest u op de website van Trouw.