Artikel lid Joop Coerman in de Gelderlander

Artikel lid Joop Coerman in de Gelderlander

04/01/2021

De ‘covid-killer’ van uitvinder Joop Coerman: ‘Hier hebben mensen echt wat aan’

DINXPERLO - Een apparaat dat het rondzwevende coronavirus in een ruimte doodt? Uitvinder Joop Coerman heeft thuis in Dinxperlo al een prototype staan. Werkt prima, zegt hij. Nu is het wachten op een grote partij die het apparaat daadwerkelijk in productie wil nemen.

Coerman (74) was jarenlang werkzaam voor zijn gelijknamige installatiebedrijf en is tegenwoordig vooral actief als uitvinder. ,,Want die gaan nooit met pensioen.” Hij was begin jaren 70 de bedenker van het solarium, waaruit later de zonnebank werd ontwikkeld, werd ooit uitvinder van het jaar met een intelligent huisnummer en heeft de elektrische vliegenvanger achter zijn naam staan.

U leest het gehele artikel op de website van de Gelderlander.