Nederlandse uitvinder Jan van der Tempel genomineerd voor prestigieuze Europese Innovatieprijs

Nederlandse uitvinder Jan van der Tempel genomineerd voor prestigieuze Europese Innovatieprijs

14/06/2021

Bron: Europese Commissie

De Nederlandse ingenieur, ondernemer en uitvinder Jan van der Tempel is genomineerd voor de European Inventor Award 2021.  Op 17 juni wordt bekend of hij de prijs in de wacht sleept

Hij is een van de finalisten in de categorie Industrie, volgens het  Europees Octrooibureau (EOB), de initiatiefnemer van deze prijzen.

Een ‘stabiele loopbrug’ die mensen en goederen veilig overzet op volle zee
Van der Tempel ontwikkelde een stabiele loopplank voor het overzetten van mensen en goederen tussen schepen en offshore constructies waardoor de veiligheid op volle zee wordt verhoogd. Van der Tempel commercialiseerde zijn uitvinding door het oprichten van een universitaire spin-off die is uitgegroeid tot een bedrijf dat het toegangssysteem en aanverwante diensten  over de hele wereld exploiteert. Vandaag de dag worden meer dan 65 van dit type systemen wereldwijd ingezet en heeft het systeem met succes meer dan zes miljoen offshore werknemers en 17 miljoen kilo lading overgezet.

"Van der Tempel heeft niet alleen innovatieve technische oplossingen ontwikkeld voor de offshore industrie. Hij heeft de veiligheid voor de mensen die in deze sector werken verhoogd, de efficiëntie verbeterd en de kosten voor operators verlaagd", aldus EOB voorzitter António Campinos, tijdens de bekendmaking van de genomineerden voor de  European Inventor Award 2021. "Het octrooisysteem ondersteunt uitvinders als Jan van der Tempel. Door technische innovatie te combineren met effectieve rechtsbescherming is zijn bedrijf uitgegroeid tot wereldleider in de offshore transfersector."

Lees hier het hele bericht