Octrooiblog: Mooi bedacht! De Dag van de Uitvinders

Octrooiblog: Mooi bedacht! De Dag van de Uitvinders

10/11/2021

Alles is al bedacht en de weg van idee tot product is lang en ingewikkeld. En toch zijn er elke dag weer mensen die de meest fantastische uitvindingen doen. Van de molens die Nederlandse polders maakten van zee, tot kleding van paddenstoelen. Daarom zet ik ze vandaag – op de Dag van de Uitvinders – nog eens extra in het zonnetje: alle uitvinders die de wereld beter, veiliger en fijner willen maken.

Ik ben Myra Verkuijl, tekstschrijver en redacteur bij Octrooicentrum Nederland. Al ruim tien jaar schrijf ik over uitvindingen, octrooien en andere intellectuele eigendomsrechten. En ik blijf het fascinerend vinden, hoe uitvinders van een innovatief idee iets tastbaars weten te maken.

Kudos voor de doorzetters

Elke uitvinding begint met een idee. Dat kan zo maar opborrelen in je hoofd. 2 onderzoekers hebben uitgedokterd dat de gemiddelde mens 6.200 gedachten per dag heeft. Die gedachten leiden lang niet allemaal tot uitvindingen. En áls een idee het wel tot uitvinding schopt, is het nog maar de vraag of het op de markt komt. 92% van alle uitvindingen schopt het namelijk niet zo ver. En dan nog wat: je kunt vaker niet dan wel gaan rentenieren van de opbrengsten van je uitvinding. Uitvinders zijn dus echte doorzetters!

Lees het hele artikel op de site van het RVO