Nieuw platform: Create-Protect-Benefit

Nieuw platform: Create-Protect-Benefit

28/04/2022

Afgelopen dinsdag op World IP Day heeft Octrooicentrum Nederland i.s.m. het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BOIP) en de Belgische partners FOD Economie, VLAIO en Sowalfin het nieuwe  platform Create-Protect-Benefit gelanceerd.

Wat biedt het platform?
Het platform is bedoeld voor ondernemers en zelfstandigen die weinig tot geen kennis van IE hebben. Deze ondernemers hebben vaak algemene ondernemersvragen waarin een IE-vraag ligt verscholen. Hiervan zijn ze zich vaak niet bewust. Create-Protect-Benefit wil deze ondernemers informeren over het belang en de meerwaarde van IE.

Bezoekers van het platform vinden in de zogenaamde Smart Guides informatie over de diverse IE-rechten en andere beschermingsmogelijkheden en kunnen ze in contact komen met OCNL en de andere partners. Ook zijn er video’s te vinden van ondernemers die ervaring hebben met het beschermen van hun intellectueel eigendom.