Hoog bezoek van WIPO aan OCNL en BOIP

Hoog bezoek van WIPO aan OCNL en BOIP

13/06/2022


Op 25 mei heeft de directeur-generaal van WIPO (World Intellectual Property Organization), Daren Tang, een bezoek gebracht aan OCNL en BOIP. In een rondetafelgesprek met start-ups, stakeholders, een multinational en NOVU bestuurslid Wim Schoonen werd onder andere gesproken over de toegankelijkheid van het IE-systeem en de toepassing van IE-rechten door de verschillende gebruikers.

Het bezoek vormde het sluitstuk van een 3-daagse tour van een WIPO-delegatie door Nederland. Tijdens hun tour hebben ze onder andere met de minister EZK gesproken en bezoeken gebracht aan Anthura in Bleiswijk, Wageningen University & Research en Leiden Bio Science Park.

Dit was voor het bestuur van de NOVU ook een mooie mogelijkheid om de banden met OCNL - RVO aan te trekken en de mogelijkheden tot samenwerking te bespreken. Hopelijk kunnen we hier binnenkort meer over vertellen.