Octrooiverhaal: Wooting toetsenborden

Octrooiverhaal: Wooting toetsenborden

14/07/2022

De analoge toetsenborden die Wooting maakt voor gamers, kan je het beste vergelijken met een supergevoelig gaspedaal. De toetsen van hun nieuwste product reageren al als je ze 0,1 millimeter indrukt. Perfect voor veeleisende gamers en uniek in de toetsenbordenmarkt. Plankgas dus naar een octrooi - of niet?

Wooting ontwikkelt zowel hardware als software voor hun analoge toetsenborden. Verschillende disciplines die om een andere aanpak vragen, vertellen Jeroen Langelaan (‘the engineer guy’) en Calder Limmen (‘the business fish’). Calder: "Onze hardwareontwikkelingen vragen veel geduld, commitment en kapitaal maar ze zijn eenmalig. Dit in tegenstelling tot onze softwareontwikkelingen waarin wij snel kunnen herhalen en verbeteren. Softwareontwikkelingen zijn voor ons een continu proces en vragen niet om kapitaal. Maar software en hardware zijn voor ons allebei belangrijk. Onze klanten betalen voor de hardware maar die wordt eigenlijk verkocht door de software die erin zit."

Lees het hele artikel op de site van OCNL