Gaat techn(olog)isch talent ons redden?

Gaat techn(olog)isch talent ons redden?

05/06/2023

 

Samen praten en leren over de toekomst!

Op de rand van de toekomst organiseert in een serrie talkshows op 7 juni a.s. een avond in de Kunstlinie te Almere.

Deze aflevering over: Gaat techn(olog)isch talent ons redden?    

 • Techn(olog)isch talent speelt een belangrijke rol in het oplossen van problemen in de huidige maatschappij. Het kan bijvoorbeeld helpen bij het ontwikkelen van nieuwe technologieën en oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen, zoals klimaatverandering, gezondheidszorg, energievoorziening en duurzaamheid.  

  Marco Visscher is naast auteur een ecomodernist en neemt ons mee in de dialoog tussen mensen die vinden dat techniek een tandje minder zou mogen en de mensen die juist vinden dat het de oplossing voor onze problemen gaat zijn. Hij laat zien waar de ecomodernisten staan in dit plaatje, wat hun visie is op vooruitgang en milieu, waar ze voor strijden en waaróm. Ook Welke rol spelen bijvoorbeeld kernenergie en gen-tech daarbij?

  Randall van Poelvoorde begon als marketing manager met een fascinatie voor techniek. Via verschillende startups ervoer hij hoe technisch talent een bedrijfstak binnen enkele jaren volledig kan ontwrichten. Is dat positief of negatief? Randall zal het onder andere hebben over techniek om 100% duurzaam te kunnen zijn. Want zijn we al zo ver?

  En zeg je techn(olog)isch talent, dan zeg je uitvinders. En wat blijkt, de Nederlandse Orde van Uitvinders (NOVU) blijkt het hoofdkwartier in Almere te hebben. Waarom zitten die in Almere, waarom is het belangrijk dat ze zich verenigd hebben en wat doen ze eigenlijk precies? Tot slot is ook de nieuwe generatie techn(olog)isch talent aanwezig via de studie Geo Media & Design van Aeres Hogeschool. Zij gebruiken de nieuwste technologieën om onze omgeving leefbaar te houden. Aan de hand van data wordt bijvoorbeeld gekeken naar gevaren als hittestress of overstromingen.

  Na afloop van het programma is er ruimschoots tijd om na te kletsen met iedereen onder het genot van een gratis hapje en drankje.

 • Praktische info:

 • Aanvang: 20:00
 • Einde: 22:00
 • Lokatie: Kunstline 10, Esplanade 1315 TA Almere, Zaal X
 • HIER kan je je aanmelden.