NOVU bezoekt Bestronics | een kort verslag

NOVU bezoekt Bestronics | een kort verslag

23/09/2024

Donderdag 19 september jl. waren we als NOVU-leden te gast bij Bestronics in Veldhoven. Bestronics houdt zich onder andere bezig met de assemblage van printed circuit boards (PCBs).

We werden ontvangen door Sjef Fransen van Spinnov, een onderdeel van Bestronics dat richt zich op het ontwerp en de engineering van producten. De combinatie van deze bedrijven maakt het tot een one-stop-shop: Je kan er naar toe met een idee en dat laten ontwerpen, bouwen en produceren, maar ook voor bepaalde delen uit dat proces.

Bij de inleidende presentatie besprak Sjef een aantal producten die zij maakten. Een automatische geur-verstuiver voor Rituals, een via een app bestuurbare zonwering en zo nog een paar. Na de presentatie volgde een rondleiding door de fabriek waar de PCBs worden geassembleerd. Dit gebeurt nagenoeg volledig geautomatiseerd. Er zijn machines die soldeerpasta plaatsen, machines die componenten op de PCB plaatsen en machines die de componenten solderen. Zeer indrukwekkend om daar, in speciale anti-statische kleding, tussen te staan.

Bestronics BV , bedankt voor dit interessant bezoek en de inzichten die we mee naar huis hebben genomen.