Kandidaat bestuursleden

Graag stellen wij op deze pagina de kandidaat bestuursleden aan u voor.

Wim Schoonen - Directeur Cool Food Ideas

Ik ben Wim Schoonen. 52 jaar oud, getrouwd en woonachtig in het mooie Son in Brabant. Ik heb een zoon van 25 en een dochter van 11 jaar.

In februari van dit jaar heb ik me aangemeld bij de NOVU en sinds mei ben ik erkend lid. Deze erkenning heb ik gekregen op basis van mijn warmtewisselaar uitvinding. Deze warmtewisselaar heeft een uniek ontwerp en is een echte gamechanger in warmteoverdracht.

Ik ben al meer dan 25 jaar actief als ondernemer en bijna 15 jaar uitvinder. In de jaren heb ik brede ervaring opgedaan op het gebied van uitvindingen en het naar de markt brengen daarvan.

Afgelopen jaren heb ik vooral veel kennis opgedaan op het gebied van licentieovereenkomsten, joint ventures en het opzetten en exploiteren van ondernemingen. Daarnaast heb ik me in die jaren ook beziggehouden met het opbouwen van patent families, aanvragen van subsidies en het uitbesteden van engineering en productie en het aansturen van een klein team technisch specialisten voor het bouwen van studiemodellen en prototypes.

Ik ben een bevlogen uitvinder, techneut en ondernemer en werk graag aan uitvindingen, soms onder tijdsdruk, vaak met tegenslagen maar vooral met veel plezier tot het gewenste resultaat.

Deze ervaringen wil ik graag delen en daarmee bijdragen aan al hetgeen de NOVU voor uitvinders betekent. Ik geloof dat ik als bestuurder daar met mijn kennis en ervaring optimaal aan bijdragen.

__________________________________________________________

Luuk Steitner - Sr. Director Software and Electrical Engineering bij Spinn Inc

Mijn naam is Luuk Steitner. Ik ben 39 jaar en ik woon samen met mijn vrouw en drie kinderen van 0, 3 en 5 jaar in Vianen.

Ik ben sinds 2019 lid van de NOVU en tijdens de Nationale Uitvindersdag in november van dat zelfde jaar bekroond als erkend lid. Ik heb deze erkenning gekregen op basis van mijn motion capture product.

Sinds 2006 ben ik zelfstandig ondernemer en gespecialiseerd in (embedded) software en elektronische producten. Mijn ondernemerschap heb ik een periode naast een full time baan gedaan, daarna een periode full time ondernemer geweest en nu weer naast een baan in loondienst.

Ik verwacht dat we met het nieuwe bestuur de spreekwoordelijke frisse wind door de NOVU kunnen laten waaien. Iets waar het vorige bestuur een goed begin mee heeft gemaakt. Zelf wil ik mij graag inzetten om leden efficiënter met elkaar te kunnen verbinden om zo van de NOVU een sterk netwerk van getalenteerde mensen de elkaar weten te vinden te maken.

_________________________________________________________

Mijn naam is Ad de Grauw ik ben 45 jaar oud en ik woon in Hillegersberg, net buiten de ring van Rotterdam, met mijn vrouw en drie dochters. De oudste is 10 en gaat volgend jaar naar de middelbare school, de middelste is 8 en de jongste is nog maar net vier maanden oud.

Ik ben in 2019 lid geworden van de NOVU omdat ik samen met een compagnon een lijst van ideeën had waar we wat mee wilden gaan doen, waaronder interactief waterspeelgoed voor in de tuin. Van concept tot je het in je handen hebt, was (en is) ons devies. De quickscan gaf een extra steuntje in de rug om door te zetten en de cursus Van Idee tot Markt was in die zin ook zeer waardevol - vooral dankzij een inspirerend verhaal van Sjaak Griffioen over een idee dat het uiteindelijk niet had gehaald, iets waar ik later in mijn MBA nog heb gebruikt voor een thesis over 'hybrid entrepreneurship' - ondernemen naast een vaste baan.

In het dagelijks leven werk ik als consultant aan het optimaliseren van bedrijfsprocessen voor multinationals in met name de maakindustrie, als programma directeur voor bijvoorbeeld supply chain optimalisatie of digitale transformaties. Problemen oplossen en resultaten verbeteren door mensen van verschillende disciplines en op verschillende niveaus met elkaar te verbinden en voor de juiste besluitvorming en uitvoering van werk zorg te dragen. Voor het ontwikkelen van prototypes voor ons niche-idee, de 'waterfontein', hebben we ook vooral als procesbegeleider opgetreden voor verschillende handige afstudeerders en specialisten - ook al zou ik het liefst alles zelf willen kunnen doen als werktuigbouwer.

Ik vind het mooi om voor de NOVU wat te kunnen betekenen in het bestuur en geloof sterk in een goede mix van achtergronden om dat succesvol te doen. Naast succesvolle uitvinders en doorgewinterde ondernemers zijn er veel creatieve geesten in Nederland die, net als ik, nog op zoek zijn naar de juiste weg om hun ideeën vorm te geven. De NOVU is voor mij bij uitstek de club om al die mensen met elkaar te verbinden. Mooi dat het gelukt is om een mix aan achtergronden in het bestuur te krijgen en ik heb er veel zin in om door te bouwen aan deze mooie vereniging.