Spotlight

Waterdoorlatende drainvoeg

10/08/2018

Drainvoeg: een waterdoorlatende infiltratievoeg die het hemelwater via de voegen infiltreert in de bodem en waarbij – zeker in deze tijd van bezuinigingen – geen nieuw bestratingsmateriaal nodig is.

De waterdoorlatende drainvoegen bestaan uit stevige naaldvilt stroken van PP+PE die eenvoudig in het werk kunnen worden verwerkt. Bij herstraten kan het uitkomende materiaal hergebruikt worden, er zijn geen speciale stenen nodig. De infiltratievoeg wordt tijdens het straten meegelegd: machinaal of handmatig. Hevige regenval tijdens een project maakte het effect duidelijk: het oude deel van de straat stond vol plassen, het deel met de pas aangelegde drainvoegen werd nagenoeg niet nat. Drainvoeg is een vinding van Jac van Ham.

Meer informatie: http://www.drainvast.nl