Nieuws

Terugblik Duurzaamheidsdag door Technisch Weekblad

26/04/2019

Op 12 april jongstleden vond de eerste duurzaamheidsdag plaats in de voormalige garage van wijlen Prins Bernhard. Deze brainstormsessie omtrent duurzaamheidsvraagstukken werd georganiseerd door de Nederlandse Orde van Uitvinders (NOVU), die sinds een jaar gevestigd is in een van de gebouwen op de Parade van Landgoed Paleis Soestdijk.

In een vrij koud gebouw, dat voor deze dag voorzien is van infrarood verwarmingspanelen, heet Joris Cavelaars, directeur bij de NOVU, de genodigden welkom. ‘Vanwege het dertigjarig bestaan van de NOVU organiseren wij deze duurzaamheidsdag, waarbij wij het ideeënproces nu eens met de gordijnen open doen. De ideeën die hieruit volgen, willen we verder uitwerken om deze vervolgens in december te presenteren.’ Over de lage temperatuur in het gebouw zegt hij: ‘Deze week bleken de lentetemperaturen toch niet hoog genoeg te zijn om hier comfortabel met zijn allen te vertoeven, daarom onze dank aan de mensen van ThermIQ die zo aardig waren om ons een aantal elektrische Infrarood-C-verwarmingspanelen uit te lenen.’

 

Lees verder